Продавець ТОВ "Торговий дім "СоюзАгроКонсалтинг" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років. Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями. Порівняти можливості діючих пакетів
Фактори, що впливають на ефективність мікроелементів
Ефективність мікродобрив залежить від цілого ряду факторів і для досягнення високого результату важливо враховувати їх перед використанням мікродобрива:
1. Вміст доступних форм мікроелементів у ґрунті. За даними Інституту агрохімії і ґрунтознавства значні площі орних земель України мають недостатнє забезпечення основними мікроелементами. Причому цей дефіцит посилюється із-за значного скорочення внесення органічних добрив.
2. Фактори, що впливають на рухливість і засвоєння рослинам мікроелементів із ґрунту: вологість, температура, кислотність, вміст NPK, вапнування, ущільнення грунту.
3. Потреба окремої культури в мікроелементах, прогнозована врожайність. Кожна культура має свої специфічні особливості щодо мікроелементів, тому склади застосовуються мікродобрив повинні відповідати потребам рослин.
4. Способи, строки застосування, дозування мікродобрива. Найбільш ефективними способами застосування є передпосівна обробка насіння з подальшою позакореневого підживлення, або краплинним поливом. При позакореневому підживленні ефективність засвоєння елементів у 3-5 разів вище, ніж при внесенні в грунт. Найбільший ефект мікроелементи надають в період проростання насіння і перед формуванням репродуктивних органів (перед цвітінням). Обробка на більш пізніх стадіях вегетації сприяє покращенню якості продукції. Количество вносимых микроэлементов на гектар должно быть близким к физиологической потребности растений (выносу урожаем) – обычно составляет сотни грамм микроэлементов на 1 гектар (в зависимости от культуры).
5. Форма, в которой находятся микроэлементы в применяемом микроудобрении. Известно, что наиболее эффективной для растений формой микроэлементов является хелатная, т.е. в соединении с органическим хелатирующим агентом. В этом случае микроэлемент значительно легче (в 4-10 раз) проникает через мембраны клеток и усваивается растением. Хелатирующий агент при этом выполняет транспортную функцию.
6. Фізичні властивості, застосовуваних мікродобрив: прилипають властивості, змочуюча здатність (від якої залежить рівномірність покриття насіннєвого матеріалу та листового апарату), стійкість до змивання і випаровуванню.
При розробці мікродобрив «РЕАКОМ» ми враховуємо перераховані фактори для того, щоб застосування препаратів було максимально ефективно і економічно вигідним.
Подальше збільшення обсягів виробництва та асортименту круп’яних виробів потребує вирощування таких культур, які за конкретних агрокліматичних умов спроможні давати стабільно високі врожаї продовольчого зерна доброї якості.