Продавець ТОВ "Торговий дім "СоюзАгроКонсалтинг" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
40 відгуків
ЦІНУ ТА НАЯВНІСТЬ УТОЧНЮЙТЕ, БУДЬ ЛАСКА!!!Подивитися товари
+380 (50) 132-89-81
+380 (98) 068-96-45
+380 (96) 877-98-07
вул. Покровська, 3-З, каб. 10, Синельниково, Україна
Кошик
ООО "Торговый Дом "СоюзАгроКонсалтинг"

Насіння кукурудзи

БОТАНІЧНІ РІЗНОВИДИ КУКУРУДЗИ

За багатовікову історію існування цей злак обробляли на різних материках, в різних кліматичних умовах, тому на сьогоднішній момент налічується безліч високоврожайних сортів. В залежності від будови качана, якості зерна та складом прийнято ділити цю культуру на кілька ботанічних видів:

  1. Зубовидна кукурудза отримала свою назву за зовнішню схожість з зубом. Це один з найпоширеніших сортів, що дають найчастіше білі і жовті зерна, великі і плоскі за формою.

  2. Цукрова кукурудза називається так через високий вміст цукру в зерні. У деяких випадках воно коливається в межах 20%. Зерна мають біле або яскраво-жовте забарвлення. Даний вид є найпопулярнішим у харчовій промисловості – вона широко вживається в консервуванні.

  3. Кремниста найчастіше використовується для виробництва кукурудзяного борошна і крупи, кукурудзяних пластівців і паличок. Це один з самих давніх видів, що відрізняється стійкістю до шкідників і температурних перепадів. Зерно округле за формою, велике, практично повністю складається з крохмалю.

  4. Крохмалиста – один із найдавніших різновидів злакової культури. Вміст крохмалю в зернах – близько 80%. В основному цей вид використовується для приготування спирту.

  5. Лопаються вигляд служить для виробництва попкорну та інших різновидів повітряної кукурудзи. Її зерна містять мало крохмалю, але багаті жирами та білками, а тонка оболонка зерна дозволяє лопатися навіть при невеликому нагріванні.

  6. Восковидная отримала свою назву за схожість непрозорою зовнішньої частини з воском. Має гладке кругле зерно червонуватого кольору, практично на 100% складається з крохмалю. Використовується у спиртовій промисловості.

  7. Плівчатий вигляд не представляє цінності для промисловості, так як не тільки початок, але і самі зерна вкриті багатошаровою оболонкою.

  8. Напівзубовидної – це гібридна різновид, отримана шляхом схрещування кременистої і зубовидної типів.

СОРТОВІ РІЗНОВИДИ ЗЛАКУ

Кращі сорти кукурудзи повинні бути стійкими до примх клімату, зміни температури, особливостям ґрунту і іншим несприятливим чинникам.

Однією з основних категорій класифікації маїсу на сорти є час дозрівання. Виділяються ранньостиглі, середньостиглі та пізньостиглі сорти кукурудзи. Переважно всі вони являють собою гібриди кукурудзи, тобто ті, які штучно вивели селекціонери для поліпшення якості злаку.

До ранньостиглим гібридів відносяться такі популярні сорти: Пивиха (ФАО 190), Дніпровський 181 СВ (ФАО 180), Почаївський (ФАО 180).

До середньо-рано гібридів відносяться: Марсель (ФАО 260), Борозенский (ФАО 250),
Солонянський-298СВ (ФАО 290), Білозерський 295 СВ (ФАО 280), Яровец (ФАО 240) і ін

До середньостиглих популярним гібридів відносяться: Муасон (ФАО 310)

ГалереяСписок

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner