Продавець ТОВ "Торговий дім "СоюзАгроКонсалтинг" розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
42 відгуків
ЦІНУ ТА НАЯВНІСТЬ УТОЧНЮЙТЕ, БУДЬ ЛАСКА!!!Подивитися товари
+380 (50) 132-89-81
+380 (98) 068-96-45
+380 (96) 877-98-07
вул. Покровська, 3-З, каб. 10, Синельниково, Україна
Кошик
ООО "Торговый Дом "СоюзАгроКонсалтинг"

Критично важливі мікроелементи. Частина 1. Озима пшениця пшениця

Критично важливі мікроелементи. Частина 1. Озима пшениця пшениця

Про важливість збалансованого живлення сільськогосподарських культур мікроелементами говорилося вже неодноразово, зокрема і на сторінках нашого сайту. Тепер ми хочемо перейти від загального до конкретного та детально розглянуті найважливіші елементи живлення для кожної з найпопулярніших культур. На вас чекає цілий цикл матеріалів на дану тему, а розпочнемо ми із озимої пшениці.

Критично важливі мікроелементи для успішного вирощування озимої пшениці вважаються марганець (Mn), мідь (Cu) та цинк (Zn). У таблиці ви можете побачити як визначити дефіцит цих елементів та що його спричиняє, а нижче ми розповімо яку функцію виконує кожен з них, та чому так важливо повністю задовольнити потребу озимої пшениці у марганці, міді та цинку.

Марганець бере активну участь у процесах фотосинтезу, дихання, синтезу вуглеводів та білків, а також азотного обміну. Саме цей елемент активізує окисно-відновні процеси в рослині, він виступає окисником або відновником сполук азоту. Саме марганець є регулятором усіх процесів утворення ростових гормонів та засвоєння заліза, що безпосередньо визначає ефективність формування хлорофілу.

Марганець сприяє збільшенню вмісту цукрі у листках рослини, що у свою чергу покращує зимостійкість. Цей елемент підвищує кількісні показники врожайності, полегшуючи перезимівлю. Потребу у марганцю озима пшениця пшениця відчуває на початку вегетації, найкраще засвоюється він у період від початку кущіння до колосіння.

Мідь є складовою частиною багатьох ферментів. Вона сприяє більш активному протіканню вуглеводного та білкового обміну. Певну роль мідь відіграє і в процесах фотосинтезу та навіть синтезу білка. Та все ж пріоритетна користь міді у сприянні її більш ефективному засвоєнні азоту. Також цей елемент сприяє поліпшенню стійкості до бактеріальних та грибкових хвороб. Мідь допомагає уникнути вилягання, робить рослину менш вразливою при жарі та посусі.

Найактивніше поглинає мідь озима пшениця пшениця у фазі кущіння – колосіння.

Цинк активізує ферментні системи, бере безпосередню участь у багатьох фізіологічних процесах, зокрема синтезі амінокислот та хлорофілу, фотосинтезі, обміні фітогормону ауксинів, обміні вуглеводів, окисно-відновлювальних процесах. Цинк необхідний для наростання міжвузлів. В окремих формах він також впливає і на в'їхав в'язкість цитоплазми.

Оскільки цинк сприяє стабілізації дихальних процесів, можна з упевненістю говорити, що цей елемент підвищує стресостійкість рослин (легше переносити аномальні погодні умови), а також робить рослини менш уразливою до хвороб.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner