Китайські виробники налагодили вирощування
чорної кукурудзи і тепер не мають недоліки в покупцях
«Чорна кукурудза — особливий продукт! - Розповідає китайський агроном Дат Лей. - Крім того, що її насіння відрізняються наявністю чорного пігменту, поживна цінність чорної кукурудзи дуже висока. Вміст цукру в ній становить 11,95%, що від одного до трьох разів перевищує вміст цукрів у звичайних сортах кукурудзи. В останні кілька років чорна кукурудза добре стала продаватися на нашому ринку. Чорну кукурудзу можна вирощувати в більшості регіонів виробництва кукурудзи в Китаї».
Найпопулярніший гібрид чорної кукурудзи в Китаї - «Xin Jun He Anthocyanin Black Sweet 1», різновид солодкої чорної кукурудзи з натуральними антоцианинами. Антоціани - це пігментні речовини з групи глікозидів, які знаходяться в рослинах. Вони обумовлюють червону, фіолетову, синю забарвлення плодів і листя.
Під час збору врожаю насіння гібриду мають оригінальну чорно-червону колірну гаму. Він дозріває через 85-90 днів і він перебуває у полі до 115 днів, щоб кукурудза висохла до збиральної кондиції.
«Крім того, що можна їсти цю кукурудзу, її можна висушити і переробити в чорну борошно для виробництва хліба. З того моменту, як цей популярний гібрид вийшов на ринок, попит на нього перевищив пропозицію. Як тільки кукурудза прибирається, її миттєво купують клієнти з Гонконгу та інших країн, тому перспективи чорної китайської кукурудзи на зовнішніх ринках виглядають дуже оптимістичними», - зазначив Дат Лей. (Джерело: www.freshplaza.com).
Читати повністю: https://www.agroxxi.ru/zhurnal-agromir-xxi/novosti/chernaja-kukuruza-proizvela-furor-v-kitae-i-vo-vsem-mire.html